Wat kan je verwachten van mijn massage?  

Als je als massageklant bij mij langs komt, begin ik de sessie altijd met een klein gesprekje. Ik leg het één en ander uit over Thaise massage en vraag je: ‘Waarom heb je behoefte aan een massage? Waarom ben jij hier vandaag?’ De antwoorden die ik krijg kunnen heel verschillend zijn. Naar aanleiding van wat ik te horen krijg, formuleren we samen een doel voor de massage.

Iemand kan bijvoorbeeld verlichting willen bij pijn en ongemak. In dat geval krijgen gevoelige lichaamsdelen dan druk, strijkingen, worden los gekneed en gerekt. Met behulp van de massage breng ik weer wat ruimte en beweging in de gebieden die verstard zijn geraakt. Ik richt me daarbij niet alleen op de pijnlijke plek zelf, maar ook op corresponderende gebieden, omdat pijn op een bepaalde plek vaak samenhang met disbalans ergens anders. Soms is een stevige aanpak nodig, soms juist zacht, soms laat ik alleen warme handen rusten op gebieden die pijnlijk zijn, zodat de spanning daar kan verminderen.

Een andere keer is de wens om ondersteuning te krijgen. Soms ben je in een periode die veeleisend en stressvol is en heb je de behoefte om los te kunnen laten, om de last een tijdje naast je neer te leggen en je als het ware gedragen te voelen. In dat geval kan ik kiezen voor een zachtere aanraking, of juist voor een langzame stevige druk die je weer met de aarde verbindt. Ik luister naar de adem van de ontvanger zodat ik in harmonie daarmee kan bewegen. Samen komen we in een cadans die wiegt en rust geeft. Zo ontstaat er een diepe ontspanning, een in jezelf wegzakken, weer in je lichaam thuiskomen.

Afhankelijk van het doel kan ik ook kiezen om de energie wat op te wekken, te prikkelen en te stimuleren, je een beetje te schudden. Thaise massage kan speels en dansant zijn met verspringende ritmes en grote bewegingen. De ontvanger is als een luie danspartner. Ik ben dan de actieve partij die je in elkaar vouwt en weer uitrekt, die je schud en schommelt. Soms kom je op je buik uit, dan lig je weer op je zij. Een onverwachte reis. Ik nodig je uit weer diep en vol te ademen zodat je je daarna levendiger en energieker voelt.

Zoals je ziet zijn er dus veel verschillende mogelijkheden als je voor een Thaise massage komt, afhankelijk van de vraag die je meeneemt. Wat hetzelfde blijft is dat je altijd weg zult gaan in een staat van diepe ontspanning en welbehagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.