Wat kan je verwachten van mijn massage?  

Als je als massageklant bij mij langs komt, begin ik de sessie altijd met een kort gesprekje. Ik leg het één en ander uit over Thaise massage en vraag je: ‘Waarom heb je behoefte aan een massage vandaag?’ De antwoorden die ik krijg kunnen heel verschillend zijn. Naar aanleiding van wat je me verteld, formuleren we samen een doel voor de massage.

Iemand kan bijvoorbeeld verlichting willen bij pijn en ongemak. In dat geval krijgen gevoelige lichaamsdelen druk en strijkingen, worden los gekneed en gerekt. Ik breng weer ruimte en beweging in de gebieden die verstard zijn geraakt. Ik richt me daarbij niet alleen op de pijnlijke plek zelf, maar ook op corresponderende gebieden, omdat pijn op een bepaalde plek vaak samenhangt met disbalans ergens anders. Soms is een stevige aanpak nodig, soms juist zacht, soms laat ik alleen warme handen rusten op gebieden die pijnlijk zijn, zodat de spanning daar kan verminderen.

Een andere keer is de wens om ondersteuning te krijgen. Soms ben je in een periode die veeleisend en stressvol is en heb je de behoefte om los te kunnen laten, om de last een tijdje naast je neer te leggen en je als het ware gedragen te voelen. In dat geval kan ik kiezen voor een zachtere rustige aanraking. Of juist voor langzame stevige druk die je weer met de aarde verbindt. Ik luister naar je ademhaling zodat ik in harmonie daarmee kan bewegen. Samen komen we in een cadans die wiegt en rust geeft. Zo ontstaat er een diepe ontspanning, een in jezelf wegzakken, weer in je lichaam thuiskomen.

Het doel kan ook zijn om juist energie op te wekken, te prikkelen en te stimuleren, je een beetje wakker te schudden. Thaise massage kan speels en dansant zijn met verspringende ritmes en grote bewegingen. Jij bent dan een volgzame danspartner, terwijl ik je in elkaar vouw en weer uitrekt, je schud en schommelt. Soms kom je op je buik uit, dan lig je weer op je zij. Een onverwachte reis. Ik nodig je uit diep en vol te ademen zodat je je daarna levendiger en energieker voelt.

Zoals je ziet zijn er dus veel verschillende mogelijkheden als je voor een Thaise massage komt, afhankelijk van de vraag die je meeneemt. Wat hetzelfde blijft is dat je altijd weg zult gaan in een staat van diepe ontspanning en welbehagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.