Fieldwork Thai massage

Moet Thaise Massage pijn doen?

Thaise Massage heeft de reputatie pittig en hard te zijn. Dat hoeft echter helemaal niet. Zonder aan effectiviteit in te boeten kan de massage aan jouw behoeftes en mogelijkheden aangepast worden. Wat is mijn benadering? 

Er is een theorie die zegt dat mensen het gelukkigst zijn als ze in hun leven of bij een activiteit tegelijkertijd een mate van uitdaging alsook ontspanning ervaren. Ontspanning is fijn, maar gaat ook vervelen na een tijd. Aan de andere kant, als je alleen maar uitdaging ervaart, ontstaat er stress. Je zoekt een samengaan van beide. Een goede massage moet dus ook een combinatie zijn van diepe ontspanning en tegelijkertijd moet er voldoende stevigheid zijn om effect te sorteren en om de aandacht van de gemasseerde vast te houden. 

Als de massage echter echt pijn doet, of als de cliënt daar bang voor wordt, dan gaat haar lichaam verkrampen. En dat is het tegenovergestelde van wat ik hoop te bereiken.

Veel cliënten hebben pijnlijke klachten in schouders en rug, of last van pijnlijke kuiten. Het is normaal en te verwachten dat die gebieden pijnlijk aanvoelen als ze behandeld worden. Dit kunnen ontvangers meestal ook goed verdragen, omdat ze meteen ook al voelen dat het verlichting gaat opleveren. Het is goed mogelijk deze plekken te behandelen zonder dat de ontvanger daarbij verkrampt. Dit kan door rustig op te bouwen, en door naar de cliënt te luisteren. Figuurlijk luisteren naar waar de grens ligt, en letterlijk door te communiceren. We willen dat de massage een samenwerking wordt, niet een strijd. Daardoor kan de ontvanger ontspannen blijven, ook al doet het op momenten soms wat pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.